10 leuke feiten over Sushi

  1. Wist je dat sushi is uitgevonden door een luie chef die geen zin had om rijst en vis apart te koken?
  2. Het woord “sushi” betekent eigenlijk “zure rijst”. Dus technisch gezien is sushi gewoon zure rijst met een beetje vis.
  3. Sushi is een geweldige manier om te testen of je vrienden echt van je houden. Als ze geen rauwe vis eten, zijn ze geen echte vrienden.
  4. Vis is niet altijd het enige ingrediënt in sushi – sommige sushi rollen bevatten avocado, komkommer en zelfs fruit!
  5. Sushi kan een geweldige ijsbreker zijn – het is altijd leuk om te debatteren met vrienden over welke sushi rol de beste is, of om te proberen sommige van de meer obscure sushi namen uit te spreken.
  6. Er zijn enkele interessante sushi hybriden, zoals sushi burrito’s en sushi donuts. Niet afkeuren voordat je het hebt geprobeerd!
  7. Wist je dat sommige sushi chefs goud gebruiken om hun sushi te versieren? Dat is nog eens fancy!
  8. Voor degenen die van een beetje hitte houden, is er altijd wasabi – maar wees gewaarschuwd, te veel kan je sinussen in een oogwenk schoonmaken.
  9. Sushi kan een kunstwerk zijn – sommige sushi chefs zijn erg trots op hun creaties en kunnen jaren besteden aan het perfectioneren van hun vak.
  10. Sushi eten kan een workout zijn – met chopsticks proberen om die kleine stukjes rijst en vis op te pakken is een uitdaging op zich.
Sushi Bazooka
Scroll naar boven